Hvor stammer Australian Labradoodles fra?

I starten af 1980’erne iværksatte den australske førerhundesammenslutning (Royal Guide Dog Association of Australia) et avls- og forskningsprogram efter en efterspørgsel på allergivenlige førerhunde.  Den australske labradoodle startede som en krydsning mellem en labrador retriever og en standard puddel.

Tegan Park og Rutland Manor er grundlæggerne af den australske labradoodle, som vi kender den i dag . Tegan Park og Rutland Manor  kom flere andre racer ind i deres avlslinjer af deres labrador retriever/poodle-krydsninger for at opnå den bedste sammenhæng i temperament og pels. Der er brugt Amerikansk og Engelsk Cocker Spaniel, Irsk vandspaniel og Curly Coat Retriver.

Deres avl er veldokumenteret, men den endelige “opskrift” er ikke 100 procent sikker, på samme måde som det er med alle andre hunde racer.

Mange seriøse avlere verden over samarbejder for at opretholde den standard, som Australian Labradoodle har i dag.

For at sikre at racen til stadighed er en race med den rigtige genpulje, er der alvsrestriktioner på verdensplan, og alle hvalpe der ikke er købt med avl for øje, skal neutraliseres.

Racen er endnu ikke FCI godkendt og labradoodle er derfor ikke et “beskyttet” navn, men kan brugs af alle, også ved en første gangs parring mellem en puddel og en labrador.

Når man køber en Australian Labradoodle med stamtavle, er man sikker på, den lever op til de krav der er sat.