Australsk Labradoodle helt fra begyndelsen

Australsk Labradoodle er en ret ny hunderace. Den blev først opdrættet af australieren Wally Conran i 1980’erne. På det tidspunkt arbejdede han med ‘Royal Guide Dog Association of Australia’. Han modtog en anmodning fra en visionær kvinde, der havde brug for en servicehund, og hvis mand var allergisk over for hundehår.

Wally Conran vidste, at pudler ikke fælder, så han forsøgte at finde en passende puddel, han kunne træne, men det viste sig at være svært. Han besluttede derfor at krydse en standardpuddel med en af ​​sine bedste labrador-førerhunde. Dette viste sig at være vellykket, og damen fik sin servicehund. Da de resterende hvalpe blev annonceret som allergifrie servicehunde, blev han oversvømmet med henvendelser.

I 1989 blev den nye allergifri servicehund kendt både nationalt og internationalt.  Pludselig blev en masse mennesker, der ikke før havde kunnet tåle hund, i stand til at få en.

Opdrættere i Australien fortsatte med at opdrætte labradoodles. De arbejdede ud fra Wally Conrans bestræbelser på at sikre sammenhæng i pelstype, temperament og kropsbygning. Dette arbejde blev ledet af de to største opdrættere i Australien, Tegan Park og Rutland Manor.  De tilføjede andre racer, oftest var det den engelske cockerspaniel og den amerikanske cockerspaniel, der blev brugt, men også Irish Water Spaniel og  Curly Coat Retriver. Det er dog blevet rapporteret, at også et par andre hunderacer blev brugt.

I dag er det næsten 30 år siden Wally Conran startede avlen af den australske labradoodle, og den er nu en meget standardiseret race med et bamseudseende og et fantastisk temperament og 99% allergenfri. Der gøres et stort arbejde for at opretholde standarden. Det er derfor hvalpe, der ikke er købt til avl, skal neutraliseres, inden de er 12 måneder.

Jeg er så glad for at dele livet med en australsk labradoodle med rødder fra Tegan Park.

Hun lever op til alt, hvad jeg kunne ønske mig.